default-logo

Cum iti poate influenta timiditatea viata sociala daca esti extrem de timid(a)

Timiditatea este o problema de ordin psihologic ce afecteaza mai mult de 40% dintre oameni. Nu este o problema medicala, insa poate sa afecteze destul de mult din punct de vedere psihic, facand oamenii sa se simta nervosi, stingheri, nesiguri si tematori, ori de cate ori trebuie sa isi expuna o idee in public.

Daca esti o persoana timida, nu ai o problema, sau nu ai o problema grava, in conditiile in care se poate corecta.

De ce apare timiditatea in societate

Este greu de precizat sursa timiditatii. Ceea ce au descoperit psihologii, insa, este faptul ca exista mai multe tipuri de persoane timide:

Timidul propriu-zis
Se refera la persoanele care au fost timide intreaga viata, aceasta fiind o caracteristica permanenta a lor;

Timidul temporar
Este persoana care are anumite crize, in anumite situatii;

Timidul excesiv sau sociofobul
Este persoana cu cele mai mari probleme, in conditiile in care sufera de o forma extrema de timiditate.

Care sunt consecintele timiditatii in societate

Orice persoana timida trebuie sa fie constienta de faptul ca problema sa nu este una grava si nu ii poate punne sanatatea in pericol. Cu toate astea, timiditatea poate sa genereze probleme destul de grave, cum ar fi o stare de alert continua, lipsa unei initiative de teama judecatii din partea altor persoanei si a criticii si frustrarea, nelinistea si nefericirea.

O persoana timida nu poate sa isi expuna punctul de vedere deoarece se inroseste, ajune sa tremure si transpira excesiv.

Din nefericire, timizii au retineri in a se confesa catre prieteni, asadar, sansele de a primi sfaturi din partea acestora sunt destul de reduse.

Cand este timiditatea o problema reala

Timiditatea poate sa fie normala pentru orice persoana, atata vreme cat apare doar in situatii noi, in care schimbarea este foarte brusca. Orice om care ajunge intr-o situatie noua devine timid pana in momentul in care se adapteaza.

Problema apare in momentul in care timizii se instraineaza de alte persoane si se refugiaza in diverse vicii. Acest lucru nu ii lasa sa dezvolte relatii durabile si chiar genereaza probleme mari de ordin sexual.

Din fericire, timiditatea poate sa fie tratata destul de usor, mai ales daca intregul proces este facut alaturi de un psiholog. Daca vrei sa scapi de timiditate cel mai bine este sa te expui in public si sa incerci sa te autodepasesti. Iti vor transpira mainile, vei avea nod in gat si te vei simti ca de pe alta planeta, insa vei putea realiza ca publicul nu este atat de neintelegator precum ai crede.

Cu exercitiu si cu ajutorul unui specialist, timiditatea poate deveni o problema de domeniul trecutului.
Astfel, daca esti timid, nu te gandi la acest lucru ca la o problema. Gandeste-te ca este o stare de spirit pe care o poti depasi prin cateva exercitii simple, exact asa cum faci cu exercitiile fizice in momentul in care consideri ca ai cateva kg in plus.

Recomandari

Cum ne dam seama daca suntem timizi? Timiditatea este o problema pe care cine o are o considera extrem de grava, iar cine nu o are considera ca se poate trece foarte usor peste aceasta. H...
Despre timiditate, cateva lucruri principale Inainte de a incepe sa tratam timiditatea trebuie mai intai sa o cunoastem foarte bine in cele mai mici detalii. O sa va prezentam in mare cateva cauz...

Lasa un comentariu

*